به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید مهدی قریشی ظهر چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی با تاکید بر توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در استان به خصوص ارومیه اظهارداشت: متاسفانه با وجود ظرفیت و نیاز بالای ارومیه در خصوص فعالیت های علمی پیرامون قرآن کریم شاهد ضعف و کمبود هستیم.
وی با بیان اینکه در خصوص فعالیت های علوم قرآنی به معنای واقعی در ارومیه احساس خلا وجود دارد عنوان کرد: باید در این ارتباط با هماهنگی مسئولان، فعالان دینی و فرهنگی گامهای بلندی برداشته و بسترهای لازم در این زمینه به بهترین شکل باید فراهم کرد.
حجت الاسلام قریشی با تاکید بر تامین زمین مورد نیاز برای ایجاد و راه اندازی دانشکده علوم قرآنی افزود: اگر زمین مورد نیاز مهیا شود دانشکده علوم قرآنی قم آمادگی دارد این دانشکده را احداث و اساتید و امکانات مورد نیاز آن را نیز تامین کند.
امام جمعه ارومیه با اشاره به اعلام آمادگی مرکز علوم قرآنی قم نسبت به تامین امکانات مورد نیاز و مربی در صورت راه اندازی این دانشکده علوم قرآنی اعلام کرد: این موضوع در شورای فرهنگ عمومی استانداری با شرکت دستگاههای اجرایی مختلف مطرح شده، در این ارتباط تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.
نباید تفسیر قرآن کریم به صورت تفسیر به رای صورت گیرد
حجت الاسلام قریشی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مشکلات استان به خصوص ارومیه در حوزه تفسیر و مفاهیم قرآنی اظهارداشت: متاسفانه به دلیل غفلت شاهد برگزاری جلسات تفسیر قرآن بدون آگاهی و علم کافی هستیم که در این ارتباط باید با همت متولیان فرهنگی و امور دینی استان یک تیم تشکیل شده و نظارتهای لازم اعمال کنند.
امام جمعه ارومیه با بیان اینکه نباید اجازه داد در برخی محافل، تفسیر قرآن به صورت تفسیر به رای صورت گیرد و باید جلوی این امر را بگیریم اضافه کرد: باید راهکاری اندیشیده شود تا کسی که می خواهد قرآن را تفسیر کند، با اخذ مجوز این کار را انجام دهد.
حجت الاسلام قریشی همچنین ضرورت شناسایی جلسات تفسیر قرآن کریم در مناطق مختلف استان به ویژه ارومیه را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای جلوگیری از آموزش، ترویج و تبلیغ آیینهای انحرافی و عرفانهای کاذب باید بر فعالیتهای دینی نظارتهای بیشتری صورت گیرد.
حجت الاسلام قریشی همچنین به آغاز فرارسیدن ماه مبارک رمضان ماه میهمان خداوند اشاره کرد و گفت: باید در ماه مبارک رمضان قرآن خوانی به صورت دسته جمعی در مساجد را تبلیغ کنیم و اگر کسی نمی تواند به مساجد برود در خانه خود قرآن را تلاوت کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن است، گفت: دستگاههای اجرایی استان باید تلاش کنند تا در این ماه مبارک تلاوت قرآن در بین مردم بیشتر شود.
برگزاری ۱۱ محفل انس با قرآن کریم در آذربایجان غربی
حجت الاسلام محمد باقر کریمی با ابراز گلایه از استقبال کم و بی توجهی نسبت به برگزاری محافل انس با قرآن کریم تاکید کرد: آموزه های دینی و قرآنی مهمترین راه نجات بشریت از گمراهی است باید تلاش کنیم تا جایگاه محافل انس به قرآن کریم را در شهرستان تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه این شورا ۱۱ برنامه انس با قرآن کریم در آذربایجان غربی در سال جاری برنامه ریزی کرده است که از این تعداد دو برنامه اجرایی شده و بقیه نیز در شهرستانهای استان تا پایان امسال اجرا می شود گفت: در ماه مبارک رمضان امسال، ۳۰ روحانی به آذربایجان غربی دعوت شده اند که در این ماه در محافل مختلف سخنرانی خواهند کرد.
وی خواستار توجه ویژه به جلوه های فرهنگی در ماه مبارک رمضان شد و گفت: روزه خواری به صورت علنی توهین به ماه رمضان تلقی میشود برای جلوگیری از گسترش روزه خواری به صورت علنی، در جامعه اسلامی لازم است ابتدا با روشهای پیشگیرانه مانند امر به معروف و نهی از منکر مانع این امر شد.
حجت الاسلام کریمی به اهمیت و لزوم روزه داری در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: روزه ماه رمضان فریضه ای است که خداوند آن را به مسلمانان واجب کرده است که آثار و برکات بسیاری هم بر جسم و روح انسان دارد.
نظر شما